dav

Znanje, iskustvo, dobri ljudi i saradnja. To je ono što nas krasi i čemu težimo.

Sa bogatim iskustvom i dobrim rezultatima poslovanja, postali smo prvi izbor za mnoge klijente i poslovne saradnike.

Historijat i poslovanje

Firma „Alu Wood Inžinjering“ d.o.o. je osnovana 2009.godine. Bavi se izvođenjem građevinsko-zanatskih radova kod izgradnje stambenih,stambeno-poslovnih i industrijskih objekata kao i svih drugih radova i usluga u visoko i niskogradnji. U sklopu djelatnosti „Alu Wood Inžinjering“ d.o.o. bavi se i proizvodnjom i prodajom aluminijske,PVC i drvene stolarije i bravarije. Kod izrade aluminijske bravarije koriste se profili renomiranog bh proizvođača „Feal“ Široki Brijeg,kao i profili veoma kvalitetnog proizvođača „Alumil“ iz Vlasenice i Sarajeva.
Naša kompanija proizvodi sve vrste otvora od aluminijuma kao i vješane staklene fasade svih tipova, kao što su kontinuirana, polustrukturalna i strukturalna vješana staklena fasada. Takođe vršimo ugradnju i oblaganje fasada sa veoma kvalitetnim pločastim materijalim u svim bojama i dezenima,tipa „Trespa“ i „Alucobond“. Kod izrade PVC stolarije naša kompanija koristi razne vrste profila od različitih proizvođača, tako da su cijene pristupačne svim kupcima, ali sa zadržanom kvalitetom proizvoda,što krasi našu kompaniju. U izradi PVC stolarije koriste se profili kompanija kao što su „Aluplast“ Njemačka.
Uz sve vrste proizvoda od PVC profila, naša kompanija se bavi i proizvodnjom aluminijskih i pvc roletni (vanjskih i nadgradnih) sa motorom ili bez, aluminijskih i drvenih grilja, balkonskih aluminijskih ograda svih vrsta i dezena i slično. Kod proizvodnje drvene stolarije, posjedujemo vlastitu sirovinu (drvene elemente), koju sušimo u vlastitim sušarama, izrađujemo prefabrikovane lamilirane elemente od kojih pravimo sve vrste prozora i vrata, razne vrste unutrašnjih vrata, razne tipove balkonskih ograda, grilje i škure i slično.

Kompanija upošljava 60 radnika koji rade u svim segmentima proizvodnje. Radove izvodimo na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine kao i van granica,gdje smo već izvozili naše proizvode u Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Holandiju, Njemačku i td.
Po Vašem pozivu, dolazimo na lice mjesta na uvid stanja, uzimamo mjere, dajemo stručna mišljenja, sugestije i prijedloge, izrađujemo idejna rješenja, te izvodimo radove po sistemu ključ u ruke.