Roletne

Naš poslovni partner, Exte, dizajnira sisteme za roletne već desetljećima. Općenito oni se smatraju rješavateljem problema u građevinskoj industriji. Sa širokim opsegom iskustva akumuliranog od začetaka firme davne 1959 godine, Exte nastoji pričati istim jezikom kao njihovi klijenti.

Kao rezultat sinergijskog rada sa klijentima proizvode visoko kvalitetne proizvode i sisteme po atraktivnim cijenama.

Njihove prednosti ogledaju se u riješenjima zasnovanim na iskustvu i usavršavanju, na modernim alatima, efikasnom proizvoidnjom, kompetentnom logistikom, dinamičnom prodajom i distribucijom. Njihov pristup je baziran na uskoj suradnji sa kupcima i orjentiranju na potrebe kupaca i tržišta.

Održivi razvoj je ono na što stavljaju naglasak u smislu dugoročne suradnje , a ne kratkoročnih profita.

Sistemi kutije Exakt su uvijek bili na samo vrhu kvalitete u Europi , a danas sa novim sistemom ELITE kvaliteta , praktičnost i dizajn su poboljšani i inovirani kako oni vole reći na jednostavan način. Popularne PVC kutije za roletne , ladičarke sada su još praktičnije i lakše za uporabu. Exte posluje po njemačkim, europskim standardima kvalitete proizvoda koji se prodaju u čitavom svijetu.

U saradnji sa Exteom, nudimo Vam sljedeće proizvode:

Velika prednost EXAKT sistema je lako umetanje roletne u kutiju. Čitav pogon sa roletnom može biti umetnut uz pomoć univerzalnih nosača u kutiju. Ovaj sistem ne čini samo ugradnju jednostavnijom nego i omogućuje lagan pristup za održavanje ili zamjenu dijelova.

Kutija je dostupna u dvije dimenzije , a one su kompatibilne sa svim dizajnima profila za prozore. Dimenzije možete vidjeti u tablici:

exte-tablica-1-300x84

Nosači su napravljeni od visoko izdržljive plastike koja se koristi u automobilskoj industriji. To je razlog što motori i ležajevi mogu biti ugrađeni direktno na nosače. Skupi metalni nosači sada su nepotrebni, a proizvodnja i skladištenje je lakše. Specijalna pozornost je posvećena spajanju prozorskog profila i kutije roletne.Adapter lajsna se klipuje na prozorski profil još u radionici. Prozor i roletna mogu se odvojeno  transportirati na mjesto ugradnje, što je ekonomično i smanjuje troškove. Na mjestu ugradnje kutija roletne se jednostavno montira na prozorski profil laganim potezom uz prepoznatljivi ‘’klik’’ što znači da je kutija montirana na profil.Zbog dizajna adaptera i baze profila kutija usko prijanja uz profil prozora ‘’klik’’ sistemom. Dodatna učvršćivanja nakon spajanja su nepotrebna. Exte – Exakt kutija za roletne je kompatibilna sa svim prozorskim sistemima na tržištu preko posebno dizajniranih adaptera za pojedine sisteme profila.

Učvršćivanje velikih prozora ili vrata na vrhu kada je ugrađena kutija roletne iznad otvora je čest problem u praksi. Exte rješava taj problem specijalnim čeličnim ojačanjima. Zahvaljujući ovom jedinstvenom riješenju, prozorski okvir je strukturalno učvršćen. Instalacija ne može biti jednostavnija. Ojačanje treba biti pozicionirano u profil prozora sa plastičnim klipsanjem. Za čvrsto stezanje postoje predviđene rupe za šarafe. Kutija se montira pod kutom na profil i gurne se naprijed. Tako kutija automatski ulazi u odgovarajući krajnji položaj. Zbog dizajna specijalnog ojačanja baza kutije je stisnuta uz profil otvora. Ojačanje popunjava prazninu, stišće i stvara čvrsti spoj.

Zahvaljujući postojećem ojačanju za potrebe širina većih od 2,4 metra prema mišljenu experata nije potrebno dodatno ojačavanje s gornje strane.

Za pričvršćivanje kutije na prozor postoji veliki izbor učvršćivača za sve vrste profila.

Vodilice od plastike su dostupne za roletne raznih dimenzija. Uz njih dolaze uvodnici i poklopci za vodilicu. Za aluminijske vodilice ili velike elemente mogu se koristiti i aluminijski ukrasni poklopci. Svi sistemi su dostupni u mnogo različitih boja i dekoracija. Granice opsega dizajna ne postoje.

Slike:

EXTE ELITE XT kutija veličine 200 x 220 i 240 x 255 sa prikazom otvaranja za održavanje sa unutrašnje strane i integriranom komaricom između roletne i prozora. Sa svojim principom platforme EXTE ELITE sistem kutije za roletne nudi optimalno rješenje za svaku situaciju. U klasičnom dizajnu poklopac za održavanje otvara se sa unutrašnje strane. To omogućuje najširi mogući pristup za održavanje roletni i unutarnjim dijelovima. Opcija postavljanja komarice sa i bez aluminijske zaštite je moguća pri ugradnji kutije ili naknadno po zahtjevu kupaca.

Kompletan dizajn sistema otvaranja sa donje strane sa aluminijskim ili plastičnim adapterima za ugradnju i rad sa klasičnim unutarnjim i vanjskim fasadama. EXTE ELITE XT idelna je i kao podžbukna kutija na novogradnjama. Poklopac za održavanje koji se nalazi sa donje strane omogućava vam potpuno oblaganje unutarnje i vanjske strane žbukom. Dubine okvira prozora mogu biti do 92 mm dok širina otvora za održavanje iznosi 100mm. To je sasvim dovoljno za svako moguće održavanje.

Sistem nudi nekoliko vrsta adaptera od aluminija i plastike koji se mogu zašarafiti sa strane kada je kutija podfasadna, što omogućuje lakše postavljanje fasade. Sa otvaranjem sa donje strane ne postoji rizik spadanja izolacije koja je fiksirana. Sve ovo omogućuje rad na mjestu instalacije.

Samo je jedna vodilica dovoljna za mini (lijevo) ili maksi (desno) lamelu.Na našem skladištu dostupna je i aluminijska vodilica istih dimenzija kao na slici prikazana PVC vodilica.

Ekstremno čvrst nosač ležaja sastoji se od univerzalnog nosača sa rupama za učvršćivanje. To nam omogućuje pričvršćivanje svake vrste konvencionalnog motora. Nosač ležaja ulazi u odgovarajuće ležište na poklopcu kutije i može se okretati do 12° zbog dobivanja idealne pozicije štelovanja šarafa motora.

Kada se namjesti nosač ležaja u ležište on se pričvršćuje osiguračem (crveni dio na fotografijama) . Osnovna prednost je što nema više potrebe za metalnim nosačem ležaja . Osim smanjenja troškova nosača zamjenom za plastični, ovaj nosač pruža i dodatnu prednost u rastavljanju. Naime kada se osigurač izvadi čitava roletna se može osloboditi i spustiti čak i ako je motor pokvaren.

Jednostavnost pruža više: nosač ležaja napravljen od čvrste plastike koja se koristi u auto industriji ima jako dug rok trajanja. Crveni osigurač potpuno fiksira nosač u ležište, a jednostavan je za ukloniti u sučaju problema.

Komarica kod EXTE ELITE XT kutije je smještena između roletne i prozora. Zbog toga komarica ne reducira kapacitet namotaja roletne. Komarica može, a ne mora biti smještena u zaštitnoj aluminijskoj oblozi i radi pomoću opruge integrirane u osovinu komarice. Ovaj način omogućuje komarici neovisnost u odnosu na roletnu i kutiju te se može lako postaviti u bilo kojem trenutku.